MILDE SJOKOLADEFIGURER

Vil du smake en mildere variant av den hjemmelagde rå sjokoladen. Mange som titter innom Snop og Sjokkiskurs forteller at de ikke liker mørk sjokolade. Så kokkelerer vi de syv slagene og munnen får en helt annen pipe. Rå sjokolade har høy kakaoprosent og er sunn som bare pokker, men på en eller annen måte er den mildere enn mange av kjøpesjokoladene likevel. Dessuten er det slik at smaksløkene venner seg ganske så raskt til den høye kakaoprosenten og lave sukkerinnholdet. Melkesjokolade er for meg ikke det grann godt på grunn av den ekstremt søte smaken. Likevel er det ikke til å stikke under en stol at en lysere og litt mer kremet sjokolade frister i blant. I dag skal jeg dele en sjokkisvariant som tilfredstiller nettopp de kravene. Denne sjokoladeoppskriften er mildnet med cashewnøttsmør og bør virkelig testes!

MILDE SJOKOLADEFIGURER

Du trenger:

  • 100g kakaomasse

  • 50g kakaosmør

  • 40g cashewnøttsmør

  • 40g finmalt kokosblomstsukker

  • 1 ss lecithin pulver (kan sløyfes)

  • 1 ss yaconsirup/kokosblomstsirup

  • 1 ts vaniljepulver

Grovhakk kakaomasse og kakaosmør. Smelt varsomt over vannbad. Rør inn de andre ingrediensene og smak til. Bland i supermat om du vil pimpe de enda sunnere, f.eks gojibær eller hempfrø. Eller topp sjokoladen med puffet hirse/puffet ris, eller tørkede bær. Hell sjokoladen i sjokoladeformer og sett kaldt i kjøleskapet en halvtimes tid. RÅGODT!

Forrige
Forrige

KREMET FISKESUPPE

Neste
Neste

JULEGRANOLA