KREMET FISKESUPPE

Fiskesuppe er min favorittsuppe og passer like godt til hverdag som til fest. For den perfekte fiskesuppe er det best om kraften som gir den gode smaken kan få stå å putre og koke inn lenge og vel. Har man ikke god tid fungerer det også fint å lage kraft av kokevannet til fisken, eller bare kjøpe en ferdigkjøpt variant. Husk at fisken og grønnsakene egentlig bare skal trekke for perfekt konsistens. Lager du en stor porsjon, la gjerne suppen og fisk/grønnsaker blandes rett før servering.

Kremet fiskesuppe

4 porsjonerDu trenger:

  • 2,5 dl hvitvin

  • ca 2 cm fersk chili (juster etter hvor strek du vil ha den)

  • et fedd hvitløk

  • 1/2 gul løk

  • ca 700 g fersk torsk

  • 5 dl fiskekraft (hjemmelaget eller kjøpt)

  • 2,5 gulrot

  • 1/2 purre

  • 1/2 sellerirot

  • 2 dl matfløte (evt kokosmelk)

  • en neve fersk basilikum

  • Ferske reker (kan sløyfes)

  • salt og pepper

Finhakk chili (uten frø), hvitløk og løk. Ha det sÃ¥ i en kjele og fres det i ca et minutt i litt olje. Hell sÃ¥ over hvitvin og reduser væsken til ca halvparten.  I en annen kjele lager du kraft ved Ã¥ koke opp vann og trekke fisken i ca 10 minutter. Ta ut fisken og rens den for skinn og bein. Tilsett ca 5 dl av kraften i kjelen med hvitvin (evt om du har annen fiske-skalldyr kraft - Jacobs sin fra Meny fungerer ogsÃ¥ strÃ¥lende!). La det redusere i ca 10-15 min og tilsett fløte. Bruk en stavmikser til Ã¥ skumme opp suppen og deretter setter du kjelen tilbake pÃ¥ platen. Kok opp med de oppskjærte grønnsakene og la det koke i ca 3-4 minutter. Tillsett sÃ¥ ferdig renset fisk og server med friske urter, nybakt brød og gjerne litt ferske reker.NAM!

Forrige
Forrige

BABYMAT - ORANSJE FAVORITTMOS

Neste
Neste

MILDE SJOKOLADEFIGURER