NØTTESMØR
På kjøkkenet i dag har jeg kokkelert verdens beste nøttesmør. Jeg ristet nøttene (les: mandlene) i ovnen i 15minutter, avkjølte de litt og slang de i blenderen sammen med litt vaniljepulver, stevia og salt. Blenderen min brukte ca.3 minutter på å forvandle dette til et herlig nøttesmør, tiden varierer fra blender til blender.
Knekkebrød med nøttesmør og bananskiver er en uslåelig kombinasjon. Jeg er også fullstendig dillet på å toppe nøttesmør på havregrøten hver morgen. NAM!
Himmelsk mandelsmør
350g mandler
8 dråper stevia med smak (gjerne toffee)
1 ts vaniljepulver (eller 1 vaniljestang)
1/2 ts salt
1 ts kokosfett
Sett ovnen på 160grader, stek i 10-15minutter til det lukter herlig i huset ditt. Avkjøl nøttene litt og sleng de i blenderen din. Tilsett resten av ingrediensene og kjør i vei. Husk å gi blenderen din gode pauser, kjør i et minutt, ta et minutt pause osv. Oppbevar i en tett beholder/krukke i kjøleskapet og NYT!