PEPPERKAKESIRUP I KAFFEN

I "gamledager" mÃ¥tte man til London for Ã¥ dra pÃ¥ Starbucks. Hver jul hadde de en fantastisk "gingerbread latté" jeg unnet meg pÃ¥ tur. Det var sÃ¥ stas Ã¥ vandre gatelangs med en stor rød julekopp fra Starbucks med "Lynn" tusjet pÃ¥. NÃ¥ fÃ¥r du kjøpt julelatté eller pepeprkakelatté pÃ¥ hvert gatehjørne, men jeg synes fortsatt det er litt ekstra stas ved juletider. Jeg synes derimot de man kjøper er supersøte, såååå hvorfor ikke lage sin egen kaffesirup?  Dette har blitt min desembertradisjon. SÃ… godt!Vi er HELT hektet her hjemme. Perfekt julekos!

Du trenger:

  • 2,5 dl vann

  • 2,5 dl kokossukker

  • 1 ts honning/kokossirup

  • En liten ingefærrot - raspet

  • 3 kanelstenger

  • 5 hel nellik

  • 6  hel allehÃ¥nde eller 1 ts malt allerhÃ¥nde

  • 1/2 ts hele pepperkorn

  • 1/2 ts muskatnøtt

Bland alt i en kjele og kok på middels varme i ca 30minutter. Avkjøl, sil blandingen og ha over på en tett beholder. Oppbevar gjerne i kjøleskapet!

Jeg bruker 1-2 ts i kaffekoppen sammen med litt steamet havremelk. Denne slår Starbucks, jeg lover! ;)

Juleklem fra Linn

Forrige
Forrige

KANELKNUTER - SURDEIG

Neste
Neste

LUSSEKATTER - SURDEIG