God tirsdag!
Altså, nå skjer det så mye spennende om dagen! Boka har endelig dumpet ned i postkassen min og jeg er så stolt og glad! Dere sender bilder av boka på deres kjøkkenbenk og jeg kjenner hjertet mitt nesten sprekker. Dette er så stas! På torsdag er det lanseringsfest, så nå er det planlagging, handling og kokkelering av smaksprøver som står på planen. Jeg gleder meg skikkelig til å feire dette her!!

Så over til en nydelig oppskrift jeg har helt dilla på om dagen. Jeg delte den i februarfavoritter-innlegget og mange ønsket oppskrift. Det er stas!

Det er ikke alle som er så glad i den syrlige eddiksmaken sammen med det litt søte, men de som er det vil ELSKE denne! Sååå god! Jeg passer alltid på å ha en skål stående og har det som tilbehør ved siden av det meste!


Til en stor skål trenger du:

  • 1/3 kålhode
  • 3 gulrøtter
  • 2 epler
  • granateplekjerner fra ca 1/2 granateple
  • Vinaigretten: 5 ss olivenolje, 3 ss hvitvinseddik, 2-3 ss honning, 1/2-1 ts nykvernet pepper.

Denne oppskriften vil variere litt etter størrelsen på grønnsakene. En kål kan jo variere enormt i størrelse!

1. Del kålen i tynne skiver. Evt kan du raspe den, om du vil ha ekstra tynne biter.
2. Rasp eple og gulrot.
3. Del granateplet i to og ta ut kjernene i en skål med vann. Da sparer du kjøkkenet for mye søl, kjernene vil synke til bunn i skålen og skallet vil flyte opp på toppen.
4. Bland alt sammen i en stor bakebolle eller lignende.
5. Lag vinaigretten: rør sammen hvitvinseddik, olivenolje, honning og pepper. Smak til og vend det inn i grønnsakene.

Kan fint stå i kjøleskapet i 4-5 dager 🙂

Boka mi kan forresten bestilles HER, ellers finner du den i en bokhandel nær deg fra 16mars!