Med eller uten surdeig!

Altså, denne her har jeg gledet meg så til å dele. Jeg har laget den to ganger de siste ukene for å teste. Begge ganger har jeg hatt den med meg til storfamilien, og den har forsvunnet på et blunk! Sjokoladebabka, eller sjokoladeflette som for så vidt er et bedre navn ser amazing ut, og smaker der etter. Må prøves!

Dette er bakst på sitt beste, spør du meg!

Til en babka (i brødform) trenger du:
600g speltmel 
1 dl kokossukker eller rårørsukker
80g smeltet smør
1 ts kardemomme
3,5 dl valfri melk
1 ts gjær eller 2 toppede ss happy surdeig

Fyll:
80g mykt smør
60g rårørsukker eller kokossukker
1,5 ss kakaopulver

1. Smelt smøret i en kjele og la det avkjøles. Ha smøret og resten av ingrediensene i en bakebolle, og bland sammen. Elt til en fast og fin deig. Det er lurt ikke å elte for lenge, for da blir speltmelet fort seigt. Dekk bollen med et fuktet klede eller plastfolie, og sett deigen til heving på kjøkkenbenken. La den heve i 10-12 timer.
2. Lag sjokoladefyllet: Bland smør, sukker og kakao til en jevn krem. Finn frem en brødform og pensle med smør.
3. Ha den ferdighevede deigen over på en lett melet kjøkkenbenk, og kjevle den ut til et rektangel. Smør sjokoladekremen utover og rull deigen sammen som når du lager kanelsnurrer. Del så rullen i to på langs og flett de to sammen. Sjekk fremgangsmåten til han fyren her (Tips! Spol til 4:30 i videoen, så kommer du rett til “flettingen”). Dekk til babkaen med et klede og la den etterheve i 30-40min.
4. Forvarm ovnen til 180 grader. Stek i 25 minutter, er det gyllen og ser ferdig ut nå? Legg et bakepapir på toppen og stek i 10 minutter til.

Denne er så goood!