SOMMERVÆR OG SOMMERSALAT
Hei i sola! Hva skjer med julitemperaturer i mai? Vi har rett og slett hoppet over vårjakkene og gått rett fra vinterdresser til badeshorts i år! En kan jo ikke gjøre annet enn å elske det! Med sommeren kommer lysten på salater og annen lett mat. Hva er vel ikke bedre enn en lun frisk salat i solen? Spesielt kombinert med isvann med mynte og en iskaffe (dilla!).
Denne salaten tror jeg må være min favorittsalat. Den er en av lunsjsalatene i vår populære Kickstartmeny. Jeg digger de sprøstekte kikertene som gjør salaten rik på protein, mettende og ekstra smaksrik. Mangoen gir perfekt sødme, avokadoen gir gode fettsyrer og resten gjør salaten til en knakende bra matopplevelse. Isvann med mynteblader fra hagen har blitt en fast følgesvenn, og iskaffe hører virkelig sommeren til.
SPIRESALAT
(2 pers)
Du trenger:
2 store never spinat
2 store never crispy salat
1,5 boks kikerter (samt litt rapsolje, salt, paprikapulver, hvitløkspulver og pepper om du vil sprøsteke de)
1/2 rød paprika
1/2 bunt vårløk
1 stor avokado eller 2 små
1/2 mango
En neve sukkererter
Urter etter ønske (koriander er kjempe godt!)
Spirer om du har
Hakk alt i ønsket størrelse og sprøstek kikertene i stekepannen med litt olje og ønsket krydder. Stek kikerteren på middels varme i 5-6 minutter og spis gjerne salaten lun. Topp gjerne med en slant kaldpresset olivenolje.