VIETNAMESISK KYLLINGBOWL - MIDDAGSFAVORITT!
Denne middagen er like nydelig i en hektisk hverdag som til lørdagskos. Bowl til middag blir som taco. Mange skåler på bordet, og alle tar det de liker. Min erfaring er at barna spiser mer farger (grønnsaker) om jeg legger opp måltidene som dette, og at de tør smake på fler nye ting.
Uansett, bowl er populært og vietnamesisk kyllingbowl er favoritten!
Til 4 porsjoner:
3,5 dl ris (eventuelt quinoa)
500g kylling lårfilet
1 dl soyasaus
2 ss honning
1/2 - 1 ss finhakket chili (kan sløyfes)
2 ts paprikapulver
1 ts hvitløkspulver
Valgfri grønnsaker:
1 agurk
1 mango
1 paprika
rødkål
Crispy salat eller babyleaf mix
+ chilimajones*
*kjøp ferdig (velg gjerne en variant laget av rapsolje), eller lag selv av 1,5 dl majones og 1 -2 ts sriracha saus.
Start med marinere kyllingen. Ha lårfilet i en bakebolle med soaysaus, honning og krydder. La ligge litt å marinere om du har tid.
Kok ris (evt quinoa) etter anvisning på pakken
Del mango, agurk og paprika i terninger, kålen i strimler og ha alt i ulike skåler på bordet.
Stek kyllingen på medium-høy temperatur i stekepannen (eller på grillen), 3-5 minutter på hver side til den er gjennomstekt. Del den i skiver.
Alle lager sin egen bowl, og topper til slutt med litt chilimajones. ER.SÃ….GODT!
Pssst! For vegetar alternativ: Bytt ut kyllingen med kikerter, krydre de i pannen med hvitløkspulver, salt, pepper og paprikapulver. Knallgodt!