I går var det prosjektjobbing igjen.
Dere lurer sikkert veldig på hva slags prosjekt vi holder på med? Jeg og tre andre venninner skal nemlig holde kurs/foredrag for 50 SFO ansatte i Skedsmo kommune til neste uke. Dette blir vår første ernæringsjobb, så vi vil legge flid i alt vi gjør. Vi skal fokusere på barn og ernæring, og i den forbindelse gi endel tips til sunnere måltider på SFO. Det har seg desverre slik at posesuppe, posegryte, pasta og gelé er en følgesvenn til de fleste SFO. Vi har i den forbindelse laget sunne forslag til enkle og næringsrike retter som kan serveres barna. Vi synes det er viktig at SFO serverer sunn og næringsrik mat til barna, siden det desverre er slik at mange barn lever på pølser, pizza og hvitt brød også hjemme. SFO bør derfor være en bidragsyter til at barna får i seg de vitaminer og mineraler de trenger for å vokse opp å bli store og sterke!

I går var vi derfor samlet til kokkelering og fotografering på kjøkkenet. Vi lagde blant annet grove skinke-og spinat snurrer, lakseburgere med grovbrød, råkostsalat, tomatsuppe og ulike grønnsakspureer. Dette er mat som vil slå ann for store og små på SFO!

Mange barn liker ikke når det er “klumper/prikker i brødet”. Man trenger ikke derimot å servere et brød uten korn og fiber. Et tips er å male frø til mel, samt gjerne male litt nøtter som kan lures inn også. Gårsdagens grovbrød ble fantastisk godt, og helt uten klumper/frø. Jeg baserte meg på et vanlig grovbrød, men erstattet endel av hvetemelet med malte solsikkefrø, malte sesamfrø, malte havregryn, kli og malte mandler. Brødet ble super saftig og er en fiber og vitamin/mineral bombe!

Vi skal servere smaksprøver til alle kursdeltakerne. Så vi laget endel mat som skal få kose seg i fryseren frem til neste uke. Det ble selvsagt noen rester til fire sultne ernæringsjenter også!

Disse tre snuppelurene har blitt en gjenganger på bloggen i det siste. Så de følte det var på tide på hilse pent! Hoho

I skrivende stund sitter jeg med nesen i boken for å forberede mitt foredrag om barn og matvareintoleranser.
Spennende!