Så dere på Debatten på NRK i går kveld? Hvis ikke, kan du gå inn her for å se den igjen.

Altså.
Jeg blir matt.
Etter min mening er de nye kostrådene kjedelige. Så kjedelige at jeg ikke finner ord. Her har en gruppe mennesker med bastante Rune Blomhoff i spissen brukt nesten et år ekstra på å gruble over dette, også er resultatet så møkk kjedelig! Makan!

Fisk til middag tre ganger i uken, kutt ut sukker og salt, unngå å overstige 500g rødt kjøtt og spis fem frukt og grønnsaker om dagen. Og for all del, spis masse karbohydrater – helst oppmot 60% av energiinntaket ditt!
– Dette er de nye kostrådene i korte trekk. Festlig?

Jeg må si jeg er SÅ glad for at NRK har satt sammen en debatt, og i den forbindelse invitert et såpass stort spekter av fagfolk til debatten. Min number one og dronning Annika Dahlquist var til og med tilstede. Må si jeg satt å hoppet og klappet for meg selv opptil flere ganger når hun åpnet munnen.

En mann som også var tilstede var professor i ernæring Birger Svihus. Fy søren som jeg digger deg mann! Han har så mange gode poeng! Fra før av er han kjent for sine utsagn om at brød gjør oss fete og at frokosten er oppskrytt (ler mer om det her). I går startet han debatten og sa at han synes de nye kostrådene er tragiske fordi de passer kun til sunne personer som er over gjennomsnittet fysisk aktive, og IKKE egnet til de med lite fysisk aktivitet og ikke minst de med diabetes. Jeg ER så enig! Ja, et kosthold bestående av 60% karbo kan egnes for Marit Bjørgen eller Petter Northug, men ikke for Ola og Kari Nordmann. En raring som tydelig kaller seg ekspert på diabetes kritiserer Svihus og mener karbohydrater ikke er farlig for diabetikere. Hallo!

En annen person jeg har lyst til å klemme på er kokken Lise Finckenhagen. Hun mener kostrådene tar fra folk matgleden. Hun har så rett så rett! Hva er matglede med impoterte margariner, og ekstra lett rømme i matlagingen? Er det Norsk mattradisjon da? Nå høres det ut som at jeg er imot hvert eneste ord som blir nevnt i denne rapporten. Det er jeg altså ikke. Men det er mye jeg river meg i håret av!

Ah. Blir helt svett jeg! Hva synes dere om debatten igår? Er dere enige at Svihus, Finckenhagen og Dahlquist trenger en klapp på skulderen?