Hei sveis! De siste par månedene har gjengen min vært dillet på indisk. Vi har kokkelert Indiske gryter og supper iallefall én gang i uken. Helst to. Favoritten nå er en kjapp hverdagsgryterett som smaker himmelsk. Den er basert på kokosmelk og rød curry paste, og er akkurat passe sterk til at selv de minste liker den.
2016-03-03 18.41.11

INDISK CURRY GRYTE

Du trenger (4 gode porsjoner):

  • 2 store gulrøtter i terninger
  • 1 stor paprika i biter
  • 1 liten finhakket gul løk (eller 1/2 stor)
  • 1/3 purre i ringer
  • 1 ts finhakket chilli uten frø
  • 1 boks bønner
  • 1 ss rød curry paste
  • 2 ss hakket gressløk
  • 1 ts garam masala krydder (fås hos innvandrerforretninger)
  • 2 boker kokosmelk (kun den harde delen av melken)
  • ca 800g kylling
  • en neve urter til toppingen
  • salt og pepper etter ønske
  • (4-5 ss kraft om du har)

2016-03-03 18.12.51Fres løk, purre og chilli i en god klatt med smør. Når smakene kommer skikkelig frem tilsettes kyllingen. Stek til kyllingen er gyllen, men ikke gjennomstekt. Tilsett da resten av grønnsakene, gressløken, curry paste, krydderet og kokosmelken. Har du kraft tilsettes det også, men ingen nødvendighet i denne retten. La småputre i 10-15minutter mens quinoaen/risen kokes. Quinoa troner mye, mye høyere enn ris på tronen over god næring til kroppen og bør definitivt brukes mer i det norske kostholdet! Blomkålris smaker også himmelsk til denne retten.

Håper dere synes denne er like god som vi synes. Ellis maser om Indisk rett som det er, så dette er definitivt en hverdagsfavoritt hos store og små. NAM!2016-03-03 18.42.08I helgen var jeg i Oslo og hadde Snop og sjokkisworkshop for en gjeng instagramdamer på Instatreff. Det var så stas! Jeg er tilbake i arbeidslivet igjen, men kun med den ene foten. Det vil si at mammarollen opptar fortsatt størstedelen av tiden min, men jeg krydrer hverdagen med kurs og foredragsoppdrag igjen. Det føles så godt å være tilbake igjen! Randi skal fortsatt holde skuten på klinikken og vil være ansiktet utad når det gjelder veiledning, men kursene svinges i gang igjen med meg i spissen. I kveld skal jeg holde årets første MAT FOR GLADE MAGER kurs og gleder meg stort. Det ble fullt kurs på null niks og jeg gleder meg stort til å lære bort all lærdommen jeg har om tarmhelse og hvordan pimpe kostholdet så sunt som overhode mulig. Kurset er fargerikt og består av både pannekaker, smoothies, godis og salater. Ohoi så gøy!

Ha en nydelig onsdag!

Pssst! Vil dere se i kjøleskapet mitt? Er det et gøyalt innlegg?