KREMET KOKOSIS

Publisert July 14, 2016 // IS, SNOP/GODIS // 3 Kommentarer

Hallois! Jeg dåner! Jeg har laget en kremet is uten melkeprodukter som smaker HIMMELSK! Hurra! Jeg har så mange rundt meg som styrer unna melk, og selv har jeg det vel best ved å velge andre alternativer. Denne isen er nøyaktig like god som denne, men fløten er byttet ut med kokosmelk. Smaken er til å dåne av. Dette er en tropisk variant av den orginale fløteisen, og dypper du den i litt sjokolade og strør over hakkede pistasjenøtter lover jeg smakseksplosjon i munnen! NAM!2016-07-13 15.09.50

KOKOSIS

Så god at det er vanskelig å bare spise én!

Til 6 ispinner trenger du:
3 dl kokosmelk
1 dl kokosblomstsirup (evt lønnesirup eller honning)
3 eggeplommer
1/2 ts vaniljepulver

Skill plomme og hvite fra hverandre (ikke kast hviten siden den er ypperlig å bruke i for eksempel mandelkjeks!). Pisk plomme og søtning til en luftig masse, bland i kokosmelken og vaniljen. Hell i isformer og sett kaldt 4timer eller natten over. Husk å velge en helfet kokosmelk, og la den gjerne være romtemperert så den ikke har skilt deg! Spis den som den er eller dryss smeltet sjokolade og pistasjenøtter på. Fantastisk god kombinasjon!

Tips! Husk å ha i 1 ss kokosfett/olje i den smeltede sjokoladen for bedre konsistens (og smak!).
Nyt blodsukkervennlig og næringsrik is i sommervarmen!

3 kommentarer to “KREMET KOKOSIS”

 1. Nam, så deilig 😀

  NIna
  July 27, 2016
 2. Hei! Tror du denne oppskriften kan fryses hel? Min guilty pleasure er nemlig å spise iskrem fra boksen med skje! Bør vel eventuelt skaffe meg iskremmaskin for å få det til? Denne oppskriften skal uansett testes til helgen! 🙂

  Lena
  February 13, 2017
  • Hei! Har du testet? Jeg har tenkt at jeg vil teste det lenge, tror det vil fungere fint. Men kan nok være en idé å røre i den noen ganger før den fryser helt 🙂

   Linn
   February 14, 2017

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV