I Fredrikstad er det en bitteliten sjokoladefabrikk som tryller frem de deiligste sjokoladene. Jeg kan ikke skryte på meg å ha testet disse konfektsjokoladene så altfor ofte, men ved spesielle annledinger har jeg og mannen i huset unnet oss en bit av deres bestselger. Nemlig deres salte karamellsjokolade. Den er mektig så det holder, men så god at det er til å dåne av. Nå har jeg altså tryllet frem en sprudlende sunn versjon av denne herligheten og jeg lover at den er vel så god (om ikke bedre!).

Herlighet, jeg dåner!2016-08-26 11.12.01Disse fløtekaramellene lager vi rett som det er (eller. Mannen lager de. Han har tålmodighet til å stå over kjelene i en stund!). De er farlig gode. Fakstisk så gode at de må gjemmes unna for å ikke mumses på til en stadighet! Når vi har laget de har vi variert på å putte litt sjokolade i dem, noen ganger har jeg hatt i litt kanel, noen ganger lakrisrotpulver, men aller mest har jeg hatt de helt orginale.
2016-08-26 11.11.082016-08-26 11.14.16Vi du også lage salte karameller med sjokoladetrekk?
Lag da fløtekaramellene nøyaktig etter oppskriften jeg linket til over. Sett de kaldt og skjær i små ruter når den er fast i fisken. Sett karamellbitene i fryseren mens du smelter mørk sjokolade, eller enda bedre: lager rå sjokkis. Her er en god rå sjokoladevariant som passer ypperlig rundt disse. Dypp de kalde karamellbitene i sjokoladen og dryss over litt havsalt før sjokoladen stivner. Oppbevar de kaldt, da er de aller best! Karamellen er akuratt passe seig og smaker skikkelig smørbukk. NAM!

Ha en nydelig fredag og helg!