QUINOAPANNEKAKER

Publisert February 20, 2018 // BAKST, DESSERT, FROKOST, PANNEKAKER/LAPPER // 7 Kommentarer

2018-02-13 11.54.46Quinoa er fast innslag i mitt kosthold og en av mange favoritter jeg spiser jevnt og trutt. Quinoa er et glutenfritt lite frø som minner om ris. Smaken er mild og passer derfor ypperlig i både salater, til gryteretter, i bakst og ikke minst i grøt. Jeg bruker ofte quinoa som en erstatter for ris. Ikke bare smaker quinoaen mye bedre, men den er også betraktelig mer næringsrik. Quinoa inneholder mye mer protein, faktisk er aminosyresammensetningen så god at det kan sammenlignes med animalske produkter. Dessuten er quinoa rik på både magnesium, b-vitaminet folat og kalium, i motsettning til hvit ris som nærmest er blottet for vitaminer og mineraler. Quinoa inneholder litt mer fettsyrer enn ris, og derfor bittelitt mer kalorier. Karbohydratinnholdet er noe høyere i ris, i tillegg til at risen ikke inneholder noe fiber som quinoaen gjør. Jeg synes derfor quinoa er et supert innslag i kostholdet for å tilføre mye bra næring kroppen blir glad av.

Jeg koker alltid opp ekstra quinoa når jeg først er i gang. Den holder seg fint ferdig kokt i kjøleskapet og egner seg supert i salaten, grøt, granola, og i bakst, som for eksempel i disse frokostpannekakene. Dere vet jeg elsker pannekakefrokoster, og det gjør resten av gjengen min også. Disse quinoapannekakene ble knakende gode og faller inn i rekken av mange pannekakefavoritter.2018-02-13 11.53.31

Til 16-17 pannekaker trenger du:

 • 9-10 toppede ss kokt quinoa
 • 3 dl havregryn
 • 1/2 banan
 • 2 dl melk
 • 3 egg
 • 2 ts bakepulver
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 – 1,5 dl vann

Kjør alt til en glatt røre i blender eller stavmikser. Stek på middels varme og server med det samme. Smaker aldeles nydelig med all slags pålegg (og spesielt gode med kokossirup på som en liten søt avsluttning). Anbefales!
2018-02-13 11.57.30
FLER QUINOAFAVORITTER:
Quinoasalat
Skalldyrsalat med quinoa
Quinoagrøt til store og små
Quinoapizza (glutenfri)

7 kommentarer to “QUINOAPANNEKAKER”

 1. Hei. Hvor får man kjøpt guinoa??

  Hanne Moe
  February 21, 2018
 2. Hei. Hvor får man kjøpt guinoa?

  Hanne Moe
  February 21, 2018
  • Det får du kjøpt i de aller fleste butikker. Som Kiwi, Rema osv. Se i nærheten av ris osv! 🙂

   Linn
   February 21, 2018
 3. Har en liten gutt med eggallergi, er det noe jeg kan erstatte eggene med?

  Ann Kristin
  February 21, 2018
  • Ja, prøv å bløtlegg chiafrø i vann (slik at det blir gelekonsistens), så kan du benytte dette i pannekakerøren! Gi gjerne tilbakemelding på hva dere synes. Det har jeg testet på fler av de andre pannekakeoppskriftene på bloggen i forbindelse med kurs og fungerer veldig bra 🙂

   Linn
   February 21, 2018
 4. Tusen takk for tips🙌🏻 Hvor mye chiafrø sånn ca og hvor mye vann?

  Ann Kristin
  February 22, 2018
  • Prøv 1 toppet ss i en liten kopp med vann. Håper det vil fungere bra! 🙂

   Linn
   February 22, 2018

Legg igjen en kommentarTakk for at du titter innom bloggen min! Jeg heter Linn og er en sprudlende ernæringsrådgiver med bachelor i Samfunnsernæring. Jeg er eier av Sprudlende Sunn, mamma til to små luringer, og matelsker med lidenskap for naturlig og fargeglad mat! Jeg er heldig ambassadør for soma.no , naturkilden.net og familiebutikken.no. Kontakt/samarbeid: linn@sprudlendesunn.no

BLOGGARKIV