Visste du at noen kombinasjoner av matvarer er bedre enn andre? Altså ikke bare for smak, men for næringsinnhold. Noen mat er faktisk skikkelig bra kombinasjoner. De løfter hverandres næringsinnhold til nye høyder!

Paprika og spinat
Paprika er en skikkelig vitamin-C bombe og spinaten er rik på jern. C-vitaminen hjelper jernet opp i kroppen. Det samme gjelder grovbrød/knekkis som er en viktig jernkilde i det norske kostholdet. Masse paprika kombinert med brødet, eller litt appelsinjuice sammen med brødskiven får samme effekt.

Banan og yoghurt
I bananen finnes det inulin, som viser seg å fungere som drivstoff for de gode bakteriene i yoghurten. Naturell yoghurt eller kefir kombinert med banan i for eksempel en smoothie er supert!DSC_2929Kikerter og spinat
Kikerter er en favoritt som ikke bare er rik på protein og såkalte “snille” karbohydrater. Den er også rik på B-vitaminer, spesielt B6 som er viktig for blant annet nervesystemet, energi og overskudd. Vitamin B6 bidrar til å øke opptaket av magnesium fra de grønne grønnsakene. Sååå kikerter i salaten er en god kombinasjon!

Tomat og olivenolje
Tomater inneholder lykopen som er en kjent forebygger mot kreft og hjertesykdom. Lykopen er fettløselig, så den trenger litt fett for å få best mulig opptak. Tomat kombinert med olivenolje er derfor en superkombinasjon!

Er ikke dette kult? At ulike kombinasjoner fungerer så bra og gjør kroppen så glad? Ernæring og kroppen vår er fantastisk spennende altså!
Nå er forresten en fin gjeng i gang på Spis deg slank og glad kurs. Vi startet opp på mandag og de er allerede i full sving. Gleder meg til å følge gjengen fremover!