Denne oppskriften vet jeg fler av dere har ventet på. Så gøy at dere følger ukesmenyene jeg legger ut og er giret på middagsoppskrifter!

Hos oss elsker vi indisk mat, og en av favorittene er helt klart butter chicken. Små og store elsker den smakfulle retten. Den krever litt mer kokkelering enn det som kanskje passer inn under hverdagsmiddag. Så kanskje en oppskrift for helgen?

BUTTER CHICKEN

Til ca 4 porsjoner trenger du:

Marinade kylling:
500g kylling
2 hvitløksfedd
6 skiver ingefær
1 ts salt
1 ts paprikapulver
2 ss yoghurt naturell
(1 ts chillipulver om du ønsker den sterk)

Gryten:
600 g små tomater
2 løk
1 hvitløksfedd
En neve cashewnøtter
1 ss bukkehornsblader (kjøpes i utenlands-butikker, kan sløyfes)
1/2 ts garam masalapulver
1/2 ts chillipulver
3 ss kokossukker
6 ss smør
ca. 1/2 boks Creme Fraiche
2 dl vann
1 ts salt

Marinert kyllingen gjerne i god tid før du spise. Om du husker på det kan den fint stå natten over i kjøleskapet, ellers går det også fint med 1 times tid. 
Lag marinaden ved å slenge alt i stevmikseren til en jevn marinade.

Gryten: Start med å brune kyllingen, og legg den til side. Fres så finhakket hvitløk, og løk med halvparten av smøret i noen minutter. Tilsett tomatene og resten av ingrediensene bortsett fra creme fraiche. La småkoke i 15-20minutter. Om du vil ha en fløyelsmyk saus, hell alt i en bakebolle, kjør med stavmikseren og sil blandingen over i gryten igjen. Om du vil gjøre det på en kjappere måte, kjør stavmikseren rett i gryten. Tilsett kyllingen, rør inn resten av smøret og smak til med creme fraiche til slutt. Server gjerne med ris eller quinoa, ovnsbakt brokkoli og koriander. Såååå godt!

TIPS! For å gjøre denne om til en passelig hverdagsmiddag: Lag opp dobbel oppskrift av sausen kyllingen ligger i for så å fryse ned. Det er den som tar tid, så når du har den liggende klart er det fort gjort 😉

Med det ønsker jeg dere en nydelig helg!