FROKOSTMUFFINS

PÃ¥ fredag hadde Emil den ordentlige bursdagen sin. I tradisjon tro samlet vi troppene tidlig-tidlig pÃ¥ morgenkvisten og marsjerte inn med bursdagssang, pakker og muffins med lys. For annledningen laget jeg noen frokostvennlige muffins som vi alle kunne mumse i vei av pÃ¥ morgenkvisten uten Ã¥ føle at vi startet dagen med KAKE. Frokostmuffins var virkelig populært og jeg har allerede laget en ny haug som ligger i fryseren.

TIL 12 STORE MUFFINS TRENGER DU:

  • 1 moden banan

  • 2 egg

  • 0,5 dl smeltet smør

  • 1,5 dl naturell yoghurt

  • 1 ts vaniljepulver

  • 1,5 ts kanel

  • 1,5 ts natron

  • 1,5 ts bakepulver

  • 1 dl sesamfrø

  • 2 dl havregryn

  • 1 dl mandler malt til mel

  • 3-4 drÃ¥per stevia

  • 2 dl jyttemel (evt spelt om du tÃ¥ler det)

  • 1,5 dl rosiner

  • 3 ss chiafrø (kan sløyfes)

  • Hakkede nøtter pÃ¥ toppen

Smelt smør, mal mandler og bland alt sammen til en jevn masse. Fyll muffinsformene 3/4 fulle og dryss litt hakkede valnøtter over før de gÃ¥r inn i ovnen. Stek pÃ¥ 180grader i ca 25min. Disse er passe søte, perfekte til frokost! Eller pÃ¥ tur om du vil! Jeg er glad jeg har et lite lager i fryseren, for disse passer ypperlig som kjapp ettermiddagsmat ogsÃ¥. Perfekt nÃ¥r det er en stund til middag og barna er skrubb sultne etter barnehagen. NÃ¥ er Ellisen vÃ¥r blitt sÃ¥ stor at vi skal i gang med litt aktiviteter pÃ¥ ettermiddagen ogsÃ¥, da er disse geniale! SÃ¥ et tips til alle dere smÃ¥barnsmødre som synes middagen er altfor hektisk: lag middag ETTER aktiviteter i 19 tiden, ogsÃ¥ spiser dere noe kjapp bra næring før aktivitetene pÃ¥ ettermiddagen.

Forrige
Forrige

GLUTENFRI PLOMMEMUFFINS

Neste
Neste

ISKAKE MED KARAMELLSAUS OG KARAMELLPOPCORN