GLUTENFRI PLOMMEMUFFINS
På søndag plukket jeg og gutta mine plommer i bøtter og spann. En del ble mumset på veien hjem fra plommeturen, en god del ble kokt til plommesyltetøy, og siste del hakket vi opp og bakte noen helt fantastisk gode muffins av. Sistnevnte var det utelukkende bakermester Ellis som laget. Han er oppvokst på kjøkkenbenken, og sånt blir det flinke bakegutter av. Han gjorde alt fra A-Å selv (med bittelitt assistanse selvsagt). Superflink!
Denne gangen testet jeg Helios lys bakemiks. Overraskende god ingrediensliste til å være glutenfritt! Veldig kjekt å kunne bruke en bakemiks. Da går bakingen lett som en plett! Et tips for å få glutenfri bakst BRA, er nemlig å alltid bruke to eller fler meltyper. Dette er en fin tommelfingerregel det er greit å ha i bakhodet når en står der klar til å kokkelere. Jeg er veldig glad i å bruke havremel (eller malte havregryn), TEFF mel eller bokhvete.
Til 9 muffins trenger du:
2 egg
1,5 dl kokossukker
100g smør
1 ts vaniljepulver
2 dl Helios lys bakemiks eller annen melblanding
1 ts bakepulver
5-6 plommer
Pisk kokossukker og egg luftig. Smelt smør. Vend mel, bakepulver og vaniljepulver i eggblandingen. Hell på med smør og tilsett plommerbiter. Rør om og fyll muffinsformene. Stek på 200grader i 18-20min.Disse muffinsene skal jeg lage fler ganger! NAM! Anbefales!