ISKAKE MED KARAMELLSAUS OG KARAMELLPOPCORN

Hallois! Denne oppskriften vet jeg mange har ventet pÃ¥! Vi feiret bursdagen til Emil pÃ¥ søndag, og jeg ville slÃ¥ pÃ¥ stortrommen og klinke til med en skikkelig digg kake til den lille iselskende ungen vÃ¥r. Jeg laget iskaken og karamellpopcornene (oh my, sÃ¥ godt!) dagen i forveien, sÃ¥ gjenstod det bare Ã¥ lage karamellsaus, avkjøle den bittelitt og toppe den pÃ¥ bursdagen. Resultatet ble sååå bra! Jeg hadde tenkt ut hvordan jeg ville ha det til punkt og prikke, og jaggu ble det akkurat som jeg ønsket. Om ikke bedre! Makan til digg kake. Denne mÃ¥ dere prøve!

Iskaken er forøvrig himla digg i seg selv. Karamelltoppingen kan fint droppes til fordel for annet topping som bær eller raspet sjokkis. Men hallo! Salt karamellsaus og crispy karamellpopcorn. Kan det bli bedre?

MANDELBUNN:
5 eggehviter
100 g mandler
50 g hasselnøtter
100g kokossukker
1/2 ts salt

Pisk sukker og eggehviter stivt. Kjør nøttene kjapt i stavmikseren til de er finmalte og vend dette inn i den stive eggehviteblandingen. Stek på 175grader i ca 30min. Avkjøl.

VANILJEISEN:
6 eggeplommer
6 dl kremfløte
1,5 dl honning
1 toppet ts vaniljepulver

Pisk kremfløten stiv i en bakebolle. Pisk eggeplommene, vaniljepulveret og honningen sammen i en annen. Vend eggblandingen i kremen forsiktig med en slikkepott. Topp mandelbunnen med isen og sett kaldt natten over.

KARAMELLSAUS:
1 dl kremfløte
1 dl kokossirup/honning
1 dl kokossukker
En klype salt

Kok med jevnlig omrøring på svak varme i ca 10 minutter til seig konsistens. Et tips for å se om den er ferdig er dråpetest i vann. Når karamellsausen ikke blander seg med resten av vannet, men legger seg i bunnen er den ferdig.

KARAMELLPOPCORN:
Dette blir en god porsjon. SÃ¥ igrunn nok til to kaker. Men jeg lover den blir spist opp, for makan til digg snacks skal du lete lenge etter! Oppskrift finner du her (bare bytt ut sukker med kokossukker og sirup med kokossirup/honning).Pass pÃ¥ at karamellsausen er avkjølt før iskaken toppes. Rett før servering tas kaken ut av formen og opp pÃ¥ fat, ogsÃ¥ lar du toppingen være siste manøver før den settes pÃ¥ kakebordet. Da vil karamellsausen fordele seg fint pÃ¥ kaken før den vil stivne og bli seig. Herlighet sÃ¥ digg!Denne blir fast pÃ¥ kakebordet fremover. Jeg har allerede fÃ¥tt et par bestillinger ;)

Forrige
Forrige

FROKOSTMUFFINS

Neste
Neste

SOMMERENS FAVORITT TILBEHØR