SOMMERENS FAVORITT TILBEHØR
Jeg har tre favoritter i sommervarmen, det er skalldyrsalat, hjemmelaget potetsalat og melonsalat. De to sistnevnte skal dere få oppskrift på under. De passer til stort sett all grillmat og er forholdsvis raske å lage. Skalldyrsalaten er verdens beste forrett, men passer seg også ypperlig til lunsj eller middag. Droppes rekene fungerer den strålende som tilbehør til kjøtt, fisk eller kylling.
HJEMMELAGET POTETSALAT
Visste du at kokte, avkjølte poteter inneholder mindre lettfordøyelig stivelse enn varme og ergo gir lavere blodsukkerbelastning? Kjekt å vite nå som potetsalaten har sin storhetstid! Jeg digger hjemmelaget potetsalat. Det smaker så enormt mye begre enn de en får kjøpt, også er det jo så enkelt å lage. Kok opp litt ekstra med poteter til middagen er dag også går restene i en potetsalat dagen etter!
Til 4 - 6 pers trenger du:
12-13 kokte poteter
1 rødløk
1 boks creme fraiche
2 ss majones
1 - 2 ss frisk gressløk
Salt og pepper
Kok potetene i terninger, da går koketiden raskere om du ikke allerede har ferdig kokte poteter i kjøleskapet. Hakk løk og gressløk, bland dette sammen med majones og CF i en stor skål. Vend inn potetbitene og smak til med salt og pepper.
MELONSALAT
Denne friskusen av en salat inneholder ting du kanskje ikke hadde putter i samme skål, men FOR en kombinasjon. Drypp litt balsamico over om du vil. Kjempe godt!
Til 4 - 6 pers trenger du:
1/4 mellomstor vannmelon i terninger
1/2 kurv jordbær
1 fetaost
Noen blader frisk basilikum
Skjær melon i terninger, jordbær i to, dryss fetaosten over og vend inn noen friske basilikumblader. Enklere blir det ikke!