Hei i fredagen!
Hva med noen himmelske lakriskuber til helgen? Jeg har nettopp slengt sammen disse i rekordfart og de er så gode at jeg nesten dåner litt. Er du like glad i lakris som meg vil du elske disse! Det beste med disse er at de er laget på TRE ingredienser. Fire om du vil ha de litt salte. Essensen er lakrisrotpulver, som forøvrig er himla godt i seg selv. Straks jeg åpnet boksen og dyppet fingeren oppi fikk jeg skikkelig “hockeypulver” vibber som tok meg tilbake til ungdomsstolens glansdager. Visste du at lakrisrot har en rekke helsebringende effekter? Den har ikke bare en slimhemmende og hostelindrende effekt, den har også vist seg og fungere betennelsesdempende og ha en helende effekt på fordøyelsesplager og magesår. Faktisk er lakrisroten den mest brukte innen kinesisk medisin, og like så den mest studerte medisinplanten.
2016-10-14-16-55-34Jeg har aldri vært spesielt glad i gelesnop, men lakris har derimot vært en skikkelig vinner. Under svangerskapene med begge gutta hadde jeg skikkelig lakriscravings og laget mye denne type snop. Jeg hadde også lavt blodtrykk i begge svangerskap, og siden lakrisen har en forhøyende effekt på blodtrykket lever jeg i troen at lakriscravingsen var tilstede av en grunn! Så til oppskrift. Denne oppskriften passer perfekt til helgekosen. Den gir deg et par håndfuller med lakriskuber som dog er perfekt mengde.

LAKRISKUBER

Du trenger:

Kjør alt i foodprosessor/blender/stavmikser et par minutter til en fast kleberlig masse. Form deigen til en stor firkant med ca 2 cm høyde. Dryss litt lakrisrotpulver på et bakapaprik og trykk firkanten som lle sider er dekket av pulver. Sett den kaldt i frysene en liten halvtime. Ta den så ut og skjær i kvadratiske kuber. Dypp hver kube yttligere i litt lakrisrotpulver om du vil ha de ekstra gode (og fine). SÅ GODT!2016-10-14-16-56-56Psst! Økologisk lakrisrotpulver som ikke er bestrålt finner du her.
Ha en nydelig helg!