KARAMELLBAR
Si HEI til sprudlende sunn KARAMELLBAR! Jeg vet ikke med deg, men jeg ELSKER karamell (og sjokolade)! Denne får 10 av 10 hos meg. En Twix bare 345 ganger bedre. SÅ GOD!!!
-
Bunnen:
3,5 dl havremel
1 dl mandelmel
4 ss kokossirup/lønnesirup
3 ss Cocosa kokosolje
en klype salt
Karamellen:
3,5 dl ferske dadler uten sten
3 ss Cocosa kokosolje
2 ss mandelsmør (eller peanøttsmør)
4 ss kokossirup/lønnesirup
En klype salt
1 plate mørk sjokolade -
Kjør havregryn til mel i stavmikserbeholder/foodprosessor.
Kjør havremel, mandelmel, sirup, kokosolje og salt til en fast deig i foodprosessor/stavmikserbeholderen.
Trykk bunnen ut i en bakepapirkledd brødform. Sett i fryseren.
Karamellen: Ha dadler og øvrige ingredienser i foodprosessoren og kjør til en DIGG, seig karamell.
Smør karamellen på bunnen og sett i fryseren mens sjokoladen smeltes over vannbad (TIPS: en ts kokosolje i den smeltende sjokoladen gjø konsistensen diggere!).
Topp karamellbaren med sjokolade, sett kaldt så sjokoladen stivner og del i barer.
-
Del i barer og oppbevar barene i en lufttett beholder i kjøleskapet. Farlig gode å ha på lur (kan også fryses!). NAM!
Her kan du se en liten snutt av fremgangsmåten.
Fy flate, denne er GOD!!!