JULEGRANOLA
Hva med en litt annerledes vri på granolaen til jul? Denne er perfekt å ha til frokost, kvelds eller et lite mellommåltid sammen med litt tyrkisk yoghurt. Det er lurt å lage opp en stor porsjon når du først er i gang, så har du herlig granola stående til kjappe måltider. Hjemmelaget mat er også perfekte gaver å ha til familie og venner i julen. Fordel blandingen i små glass og sett på en liten merkelapp og en fin liten sløyfe, så har du klar en julegave litt utenom det vanlige.
Julegranola
Du trenger:
200 g valnøtter
200 g havregryn
100 g gresskarkjerner
80 g mandler
70 g solsikkefrø
70 g sesamfrø
40 g kokoksflak
130 g kokosolje
ca 1 dl lunkent vann
4 ts kanel
4 ts kardemomme
2 ts havsalt
1/2 ts vaniljepulver
3 ss kokossukker
Tørkede tranebær
Sett ovnen på 140 grader. Grovhakk nøttene og bland alt det tørre. Smelt kokosolje og bland med vann. Hell det over det tørre og bland godt. Ta bakepapir utover et stekebrett og hell blandingen utover. Stek det i ca 1 time og rør gjerne litt underveis. Pass på slik at den ikke blir brent og la den stå litt lengre om det ikke er tørt. Avkjøl blandingen og oppbevar Granolaen på tette glass. Nydelig!