MATMUFFINS #2
Hei hå i sola! Endelig litt sol og varme igjen! I går var vi på stranden til langt på kveld. Ingen ville hjem, så både kveldsmat og kveldsbadet ble gjort på stranden. Solrike sommerkvelder har vi ikke så altfor ofte, så når de først er her må de nytes! En favoritt til standturer eller generelt mat på farten er matmuffins. De lages i en fei, kan varieres i det uendelige med tanke på fyll også metter de godt. Jeg har delt oppskrift på matmuffins tidligere, men etter at oppskriften er oppjustert noen hakk er resultatet virkelig digg! Anbefales!
Til ca 10 muffins trengs:
2 dl malte havregryn
2 dl Teff/bokhvetemel (speltmel om du tåler gluten)
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
5-6 ss yoghurt eller kokosmelk
3 ss oliven/raps olje
2 dl valgfri melk
Fyll:
100-150g skinke eller bacon
en neve hakket spinat
1 vårløk
1 paprika
ca 100g revet ost
litt oregano
Mal havregryn og bland alt det tørre sammen. Pisk egg i en annen bolle sammen med melken, yoghurten og oljen. Bland alt sammen og rør inn valgfritt fyll. Vi lager ofte en skinkevariant som er poppis hos barna, men rester fra tacokjøttdeig er også digg. Stek midt i ovnen i 25min på 200grader. Perfekt til lunsj, frokost eller kveldsmat. Kan gjerne lages opp i bøtter og spann for så å fryses ned. Kjapp mat tilgjengelig er alltid en vinner!