MATMUFFINS #2

Hei hÃ¥ i sola! Endelig litt sol og varme igjen! I gÃ¥r var vi pÃ¥ stranden til langt pÃ¥ kveld. Ingen ville hjem, sÃ¥ bÃ¥de kveldsmat og kveldsbadet ble gjort pÃ¥ stranden. Solrike sommerkvelder har vi ikke sÃ¥ altfor ofte, sÃ¥ nÃ¥r de først er her mÃ¥ de nytes! En favoritt til standturer eller generelt mat pÃ¥ farten er matmuffins. De lages i en fei, kan varieres i det uendelige med tanke pÃ¥ fyll ogsÃ¥ metter de godt. Jeg har delt oppskrift pÃ¥ matmuffins tidligere, men etter at oppskriften er oppjustert noen hakk er resultatet virkelig digg! Anbefales!

Til ca 10 muffins trengs:
2 dl malte havregryn
2 dl Teff/bokhvetemel (speltmel om du tåler gluten)
1 ts salt
2 ts bakepulver
2 egg
5-6 ss yoghurt eller kokosmelk
3 ss oliven/raps olje
2 dl valgfri melk

Fyll:
100-150g skinke eller bacon
en neve hakket spinat
1 vårløk
1 paprika
ca 100g revet ost
litt oregano

Mal havregryn og bland alt det tørre sammen. Pisk egg i en annen bolle sammen med melken, yoghurten og oljen. Bland alt sammen og rør inn valgfritt fyll. Vi lager ofte en skinkevariant som er poppis hos barna, men rester fra tacokjøttdeig er også digg. Stek midt i ovnen i 25min på 200grader. Perfekt til lunsj, frokost eller kveldsmat. Kan gjerne lages opp i bøtter og spann for så å fryses ned. Kjapp mat tilgjengelig er alltid en vinner!

Forrige
Forrige

FLØTEKARAMELLER MED SJOKOLADETREKK OG HAVSALT

Neste
Neste

SURDEIGSPANNEKAKER