FLØTEKARAMELLER MED SJOKOLADETREKK OG HAVSALT

I Fredrikstad er det en bitteliten sjokoladefabrikk som tryller frem de deiligste sjokoladene. Jeg kan ikke skryte pĂ„ meg Ă„ ha testet disse konfektsjokoladene sĂ„ altfor ofte, men ved spesielle annledinger har jeg og mannen i huset unnet oss en bit av deres bestselger. Nemlig deres salte karamellsjokolade. Den er mektig sĂ„ det holder, men sĂ„ god at det er til Ă„ dĂ„ne av. NĂ„ har jeg altsĂ„ tryllet frem en sprudlende sunn versjon av denne herligheten og jeg lover at den er vel sĂ„ god (om ikke bedre!).

Herlighet, jeg dĂ„ner! Disse flĂžtekaramellene lager vi rett som det er (eller. Mannen lager de. Han har tĂ„lmodighet til Ă„ stĂ„ over kjelene i en stund!). De er farlig gode. Fakstisk sĂ„ gode at de mĂ„ gjemmes unna for Ă„ ikke mumses pĂ„ til en stadighet! NĂ„r vi har laget de har vi variert pĂ„ Ă„ putte litt sjokolade i dem, noen ganger har jeg hatt i litt kanel, noen ganger lakrisrotpulver, men aller mest har jeg hatt de helt orginale.

Vil du ogsÄ lage salte karameller med sjokoladetrekk?

Lag da flÞtekaramellene nÞyaktig etter oppskriften jeg linket til over. Sett de kaldt og skjÊr i smÄ ruter nÄr den er fast i fisken. Sett karamellbitene i fryseren mens du smelter mÞrk sjokolade, eller enda bedre: lager rÄ sjokkis. Dypp de kalde karamellbitene i sjokoladen og dryss over litt havsalt fÞr sjokoladen stivner. Oppbevar de kaldt, da er de aller best! Karamellen er akuratt passe seig og smaker skikkelig smÞrbukk. NAM!

Forrige
Forrige

FRISKE VÅRRULLER

Neste
Neste

MATMUFFINS #2