LUN SALAT MED ROSENKÅL, POTET OG EGG
Denne herligheten av en salat har jeg vært helt hektet på i vinter. Jeg har kokt opp masse poteter når jeg først har vært i sving til middagen, også hatt de liggende til salater som denne. Rosenkål er en undervurdert skatt som bør brukes i lange baner når den er i sesong. Den er nyydelig når den deles i to og stekes, og kombinasjonen: stekte poteter , rosenkål og egg er helt fantastisk!!
I vinter var jeg på gårdsbesøk hos en bekjent som dyrker rosenkål. De står faktisk for over 40% av all rosenkål du finne i butikk. De bor like ved meg og jeg var heldig og fikk se hvordan den fascinerende grønnsaken vokser, se mer her. Det ligger MYE manuelt arbeid som kun kan gjøres av menneskehender bak rosenkålen, noe som gjør den desto mer spesiell. Sesongen er fra august til desember, men du kan fortsatt finne rosenkålen i butikk i starten av året.
-
Til to personer trenger du:
4 kokte poteter
12-14 rosenkål
2 egg
1 avokado
En pose salatblanding
-
Del potet i terninger og rosenkålen i to. Stek i stekeplannen i en klatt smør til gyllen. Ha salatblanding i skåler, topp med potet og rosenkål, avokado i skiver, syltet rødløk og stekt egg😋 Supergodt!!
Denne salaten er like digg til lunsj som middag. MÅ prøves!!