BØNNEBROWNIE MED MAGISK GLASUR
Altså, denne brownien er en evig favoritt! Den har fulgt meg i mange år og blitt servert til store og små i alle mulige settinger. En skikkelig saftig brownie med en hemmelig ingrediens som løfter næringsinnhold til nye høyder.
Bønner i bakst er undervurdert!
Belgfrukter er rike på fiber, en god kilde til protein og en rekke vitaminer og mineraler. Belgfrukter er snille med blodsukkeret og en favoritt hos tarmbakteriene våre. Det er altså ingen grunn for å ikke krydre kostholdet med mer belgfrukter, og bønner i bakst er virkelig undervurdert!
Bønnebrownie (eller “brownie med en hemmelighet”) er en populær oppskrift her på nettsiden og i Sprudlende Sunn boka. Jeg vet mange av dere digger oppskriften like mye som meg, så her får dere en magisk oppdatering: sjokoladeglasur med avokado som hovedingrediens! Denne topper det meste av glasurer, altså!
Nå tenker du kanskje: “Hæ, bønner I brownie? og AVOKADO i glasuren?!!”. Oh yes! Du må prøve!
-
BROWNIEN:
250g (1,5 boks) sorte bønner1 egg
3 ss kakaopulver
1 dl malte havregryn
en klype salt
1,5 dl kokossukker
5 ss smeltet smør
1-2 ts vaniljepulver
1 ts bakepulver
1/2 plate hakket mørk sjokolade
GLASUR:
1 avokado
2-3 ss kakaopulver
en klype salt
2-3 ss sterk kaffe3-4 ferske dadler
1-2 ss kokossirup/honning -
Forvarm ovnen på 175grader.
Skyll bønnene i en sil og ha de i en blender/foodprosessor sammen med alle de andre ingrediensene (bortsett fra den hakkede sjokoladen). Kjør til en fin kakerøre.
Hakk mørk sjokolade og rør inn sjokoladebitene. Hell i en form og stek i ca 25 min. Avkjøl.
GLASUR: Ha alle ingrediensene i en foodprosessor/stavmikser. Kjør til en jevn smøremyk glasur og topp på en avkjølte brownies.
-
Denne blir nesten bare bedre og bedre etter en dag eller to i kjøleskapet. Kan også fint fryses🍫
Psst! Liker du videoer som dette? Legg gjerne igjen en liten kommentar om du ønsker at jeg lager fler!☺️