PULL-APART KANELBRØD MED EPLE
Er du glad i kanelboller og eplekake? Vel, da kommer du til å elske dette! Pull-apart kanelbrød med eple. Herlighet så godt!👌🏼🥨🍎 Tenk deg når hver bit smaker som midten av en kanelbolle🤤
Grunnoppskriften er en enkel bolleoppskrift hevet natten over, jeg bruker surdeig, men gjær er også fint. Langtidsheving krever lite og smaker desto bedre.
-
Til 2 kanelbrød trenger du:
1,2 kg siktet speltmel
2 dl rårørsukker
175g mykt smør
2 ts kardemomme
7 dl melk
2 ts tørrgjær eller 50g surdeigstarter
Kanelfyll:
100 g mykt smør
7-8 ts kanel
10 ss kokossukker eller rårørsukker
2 epler i små terninger -
1. Smelt smør i en kjele og bland i melke. Avkjøl lett og ha i mellomtiden alle de tørre ingrediensene i bakebollen. Hell i smør/melk blandingen og elt lett. Dekk til og la heve på benken i 10-12 timer.
2. Kjevle deigen utover i et stort kvadrat, ca 1 cm tykk.
3. Rør sammen smør, sukker og kanel og smør hele leiven. Dryss på epler.
4. Del i ruter, legg rutene oppe på hverandre og stable de oppover i brødformen. La etterheve i 30 minutter.
5. Rensle med egg om du vil, og stek midt i ovnen, 175 grader i 1 time.
6. Avkjøl og pynt evt med melis.
En liten filmsnutt av at jeg lager disse finner du her.
Altså, barna blir så store! Kjenner jeg blir varm om hjertet at matgleden og kokkeleringgleden har smittet over på de❤️