SPIRER DU?

Spirer er proppfulle av næring kroppen enkelt kan fordøye og utnytte. For vellykket spiring trengs ikke noe dyrt utstyr eller noe hokus pokus. Du trenger et spireglass, eller evt et tomt glass med et gassbind og en strikk over. De fleste frø skal bløtlgges 10-12timer, skylles og sÃ¥ er prosessen i gang. Spirene er ferdige etter 3-5 dager avhengig av type og mÃ¥ skylles 3 ganger iløpet av dagen. Jeg har spireglasset stÃ¥ende pÃ¥ benken ikke langt fra vasken og skyller de godt under springen, snur glasset pÃ¥ hodet sÃ¥ vannet siver ut og vipps ferdig. AltsÃ¥ ikke det spor krevende. NÃ¥r spirene er ferdige settes de kaldt og spises omgÃ¥ende. Spirer er ferskvare og holder seg en ukes tid i kjøleskapet.

Næringsverdien til spirer er overraskende høy, spesielt pÃ¥ protein. Alfalfaspirer inneholder sÃ¥ mye som  35% protein og en hel haug vitaminer og mineraler. De inneholder for eksempel mer karoten enn gulrøtter og mye klorofyll som gir energiii!Spirer kan toppes pÃ¥ det meste. Det tilfører mÃ¥ltidet en masse næring, gir god smak og er derfor en enkel mÃ¥te Ã¥ pimpe kostholdet sunnere. Jeg bruker spirer i salaten, som topping pÃ¥ knekkebrød, i middagsretter, i bakst, ja i grunn til det meste. Har du barn som ikke er spesielt giret pÃ¥ grønnsaker er spirer ypperlig Ã¥ teste. La deg spire sine egne og de kan se endringer dag for dag. Det pleier være mer populært Ã¥ spise noe de har laget selv, og velger du smaksnøytrale typer som for eksempel alfalfa kan de bli tatt godt imot ogsÃ¥.

Mine favorittspirer er brokkolispirer og mungbønner. Vi spirer ogsÃ¥ en del alfalfa siden de er sÃ¥ enkle og faller i smak hos alle her hjemme. Alle disse spiretypene er enkle og ganske milde pÃ¥ smak. En pose med spirefrø kan brukes mange ganger, for det er ikke stort en krenger av gangen. Jeg liker heller spire ofte enn Ã¥ spire altfor mye pÃ¥ en gang, sÃ¥ kanskje vi ender opp med Ã¥ ikke fÃ¥ brukt det opp innen de mÃ¥ kastes. I kickstartmenyen anbefaler vi varmt spirer, bÃ¥de for Ã¥ øke næringsverdien, men ogsÃ¥ detox og avgiftningsprosessen. Jeg er skikkelig dilla pÃ¥ spirer og topper det pÃ¥ alt som toppes kan. Det smaker nydelig!

Dette er forøvrig lunjsslaten på dag 3 av Kickstart. Dag 3 betyr betraktelig mer energi og overskudd. De to første dagene på Kickstart er alltid tøffe. De fleste (iallefall de som drikker kaffe) kjenner på mye hodevondt og en litt slapp kropp. Heldigvis er den lille koffeinavrusningen en viktig brikke og herfra går det bare oppover. Elsker følelsen kickstartmenyen gir kroppen!

Forrige
Forrige

SJOKOLADEHJERTER MED KINDERFYLL

Neste
Neste

QUINOAPANNEKAKER