SUPERKNEKKIS MED SESAMMEL

Disse knekkebrødene anbefales!! De har en fantastisk god smak, er skikkelig sprø, men likevel ikke harde som bokhveteknekkisene kan bli. De er også hakket mer næringsrike siden de inneholder to supernæringsrike ingredienser som er proppet med mineraler og andre godsaker kroppen setter pris på. Jeg bruker quinoaflak (helsekost) i disse, men havregryn fungerer også fint. I mine øyne er quinoa supermat. Det bittelillefrøet er proppet med næring. Det inneholder over dobbelt så mye jern som havren, hele reglen med de essensielle aminosyrene, og gode fettsyrer. Altså en super proteinkilde fra planteriket.

I disse knekkisene bruker jeg også sesammel. Sesam er ekstra sikt på kalsium, og ikke minst er sesammelet snill med blodsukkeret. Disse knekkisene er altså både næringsrike, blodsukkervennlige og himla smakfulle. Det er altså bare å bake i vei!

SUPERKNEKKIS- ca 2-2,5 brett
Ta gjerne å doble oppskriften, så har du en stund!

4 dl sesammel
3 dl quinoaflak/bokhveteflak/havregryn
2 dl solsikkefrø
2 dl sesamfrø
1dl gresskarkjerner
litt salt
bittelitt fiberhusk
7 dl vann

Bland alle ingrediensene. Fordel røren i et TYNT lag utover to bakepapirkledde stekeplater. Jeg fikk to fulle brett, og et brett som dekket halvparten. Her er det variasjon etter hva slags ovnsstørrelse man har! Stek på 160 grader varmluft i ca. 55min-1 time (følg med!). Når de har stått i ca.15 min tar du de ut ruter opp ønsket størrelse med en pizzarulle og setter de inn igjen. La de avkjøles helt før de oppbevares i en boks. Fantastisk gode med all slags pålegg!

Forrige
Forrige

SUPERMUFFINS - UTEN GLUTEN, MELK OG EGG

Neste
Neste

BARNEHAGEBRØD