SUPERMUFFINS - UTEN GLUTEN, MELK OG EGG
Si hei til livets muffins! De er helt utrolig gode. Faktisk har jeg bakt disse i mange år, men oppskriften har jeg holdt tett om brystet og kun delt til klienter som mister litt motet etter intoleranseprøvesvar og Bakekursdeltakere. De er nemlig über allergivennlige. Disse muffinsene er uten gluten, egg, nøtter, og kan lages helt melkefrie. Tenk uten alle "primæringrediensene" for perfekt bakst, og fortsatt fantastisk gode. Disse er hele familiens storfavoritt, og faktisk har de vært er superfavoritt hos kursdeltakere, venninner og øvrig familie som har fått smake også. Disse må prøves!
Siden det er høst og eplesesong har vi kokkelert en høstvariant med høstkrydderier og epler. De kan også nytes helt naturelle, da kaller jeg de vaniljemuffins siden de har en deilig vaniljearoma. De er også himla gode med hakket mørk sjokkis eller blåbær. Variasjonsmulighetene er altså mange!
Til 9 supermuffins trenger du:
100g romtemperert (gjerne økologisk) smør/ eller cocosa om du ønsker de melkefri
2 dl søtning (gjerne 1dl kokossukker og 1 dl sukrin)
1,5 dl bokhvetemel
1 dl TEFF mel
2 dl melk (kumelk/ kokosmelk eller havremelk om du ønsker de melkefri)
1 ts bakepulver
0,5 ts vaniljepulver
Evt: 1 stort eple i små tynne biter, litt kanel og litt kardemomme
1. Kjør smør og sukker luftig.
2. Tilsett det tørre og væsken vekselvis mens du pisker det godt sammen. Om du ønsker lage høstvarianten som er helt faaaaantastisk må du i tillegg røre inn eplebitene og krydderet før du putter røren i muffinsformer og steker på 180grader i 15-20min.
Server de lune, da er de farlig gode! MUMS!