HJEMMELAGET TACOKRYDDER

For 10 år siden, da jeg startet Sprudlende Sunn holdt jeg store og små foredrag rundt omkring. Jeg startet alltid foredragene med ulike produkter og ingredienslister for å lære bort viktigheten av å lese innholdet i produkter. Vi blir jo ofte lurt. Dagens forbrukere er mye mer opplyst og mer kravstore på hva de vil ha enn for 10 år siden. Forbrukermakten fungerer, og et produkt som har vært gjennom en endring er krydderblandinger. Spesielt tacokrydder. Før var første ingrediens (altså det produktet inneholder mest av) sukker i tacokrydderposene. Fler varianter inneholdt også smaksforsterkere. Nå er sukkeret flyttet lenger ned på listen og erstattet at andre ord vi forbrukere ikke kjenner like godt, som druesukker eller maltodekstrin. Det har også kommer fler produkter på markedet de siste årene som er helt uten sukker, smaksforsterkere eller stivelse. Hurra for det! Favoritten av ferdig-tacokrydder er denne fra Helios. Det varer til mange middager og er som om du skulle laget selv.

Det er også veldig enkelt og en klart rimeligere løsning å lage selv. Det eneste som trengs er å kjøp inn de forskjellige krydderne du trenger og blande i vei! 

    • 2 ts salt

    • 2 ts spisskummin

    • 1/2 - 1 ts chillipulver

    • 1/2 ts koriander (kan sløyfes)

    • 1 ts hvitløkspulver

    • 1,5 ts paprikapulver

    • bittelitt organo

    • bittelitt pepper

  • Dette er til ca. 400gram kjøttdeig. Jeg pleier å tredoble eller firedoble oppskriften slik at jeg lager opp for en stund av gangen. TOMMEL OPP for naturlig mat laget fra bunnen av!

Forrige
Forrige

LUNSJVAFFEL MED BØNNER

Neste
Neste

KIKERTPANNEKAKER