GRESSKARSNURRER

Hils de diggeste snurrene! Gresskarsnurrer!
Her har jeg lurt inn gresskar i både deigen og fyllet. Det høres kanskje merkelig ut, men ohlala så gode de er! Saftige, men likevel luftige.

Det kule med gresskar er til tross for sin likhet med søtpotet, har den ganske ulikt næringsinnhold. Den har på langt nær så mye stivelse og karbohydrat som søtpoteten, noe som gjør den ganske så blodsukkervennlig (og populær hos de som sverger til lavkarbo). Nå før halloween er butikkene gjerne fulle av gresskar, bruk de som mat og ikke bare som pynt!

I denne oppskriften trenger du gresskarmos, ovnsbakst gresskar most med stavmikser. Ovnsbakt gresskar er nydelig i salaten og som tilbehør til middagen, gresskarmos bruker jeg også til verdens beste kaffesirup.

  • Til 22-24 snurrer trenger du:

    175 g smeltet smør

    5 dl valgfri melk

    150 g gresskarmos (ovnsbakt + most med stavmikser)

    2 dl sukker (jeg brukte 1 dl kokossukker og 1 dl rårørsukker)

    1,1 L speltmel

    2 ts gurkemeie

    1 ts kardemomme

    2 ts tørrgjær (eller 4 ss happy surdeig)

    Fyll:

    75 g mykt smør

    75 g gresskarmos

    7 ts kanel

    10 ss rårørsukker/kokossukker


    SURDEIGSTIPS: Husk at happy starter (masse bobler og dobbel størrelse) er viktig for vellykket resultat. Er du usikker på starteren din, bruker du surdeig + 1 ts gjær.

  • Sett deigen kvelden før, så den får god hevetid på kjøkkenbenken:

    Smelt smør og ha i melken. Bland det tørre med det våte til en fast og fin deig. Dekk til med et fuktet kjøkkenhåndkle og la heve 12 timer.

    Fyllet: Bland alle ingrediensene til gresskarfyllet.

    Kjevle deigen utover en melet kjøkkenbenk. Kjevle til en rektangel, smør på fyllet, rull og del i 22-24 snurrer. Etterhev i 1-1,5 time.

    Stek på 250 grader i 10 minutter.

  • En liten filmsnutt av at jeg lager disse finner du her.

Del disse med noen du er glad i. Såå gode!

Forrige
Forrige

LINSEBROWNIE

Neste
Neste

LONDON FAVORITTER #2