MANDELSMØR MED EN HØSTVIBE

Hils på livets nøttesmør!

Er det én ting jeg alltid har i kjøkkenskuffen så er det mandelsmør. Hjemmelaget mandelsmør som varierer litt etter årstid. Som oftest lager jeg den med kun mandler, kokosolje og et dryss vanilje. På høsten og ved juletider spices den litt opp med deilige krydder. Nå på høsten lager jeg en høstvibe med ingefær, kanel, kardemomme og litt kokossukker. Altså, crazy godt!

  • Du trenger
    350g mandler
    1 ts kokosfett
    1/2 ts salt
    2 ts kanel
    1 ts kardemomme
    1/2 ts ingefær
    2 ss kokossukker

    1. Sett ovnen på 160grader.

    2. Fordel mandlene utover et stekebrett og stek i 10-15 minutter til det lukter herlig i huset ditt.

    3. Avkjøl nøttene litt og sleng de i blenderen. Tilsett kokosolje og salt. Kjør i vei på full hastighet, men husk å gi blenderen gode pauser. Hvor lang tid det tar før det blir smør avhenger av kraften i blenderen din. Kjør i et minutt, ta et minutt pause osv til det blir smør. Jo lenger du kjører, jo mer flytende blir mandelsmøret.

    4. Tilsett resten av krydderne og kokossukkeret om du vil ha en høstvibe på mandelsmøret.

    5. Oppbevar i en tett beholder/krukke.

Topp mandelsmøret på havregrøten, ha det som pålegg, eller bruk det som dipp til frukt (eple/pære er sååå godt). Anbfales!!

Forrige
Forrige

GRESSKARSUPPE

Neste
Neste

BLOMKÅLTACO!