GRESSKARSUPPE

…eller HALLOWEENSUPPE om du vil!

Det er oktober og butikkene bugner fortsatt norske grønnsakskatter. Løp å kjøp rotgrønnsaker, løk og selvsagt GRESSKAR! Jeg er superfan av gresskar, og la meg fortelle deg hvorfor!

Gresskar har en mild smak som kan minne litt om søtpotet. Den er derfor nydelig til det meste. Jeg digger dele gresskar i terninger, ovnsbake og ha i salaten eller som tilbehør til middagen. Denne gresskardippen er helt NYDELIG, for ikke å snakke om gresskarnachos. Det kule med gresskar er til tross for sin likhet med søtpotet, har den ganske ulikt næringsinnhold. Den har på langt nær så mye stivelse og karbohydrat som søtpoteten, noe som gjør den ganske så blodsukkervennlig (og populær hos de som sverger til lavkarbo). Nå før halloween er butikkene gjerne fulle av gresskar, bruk de som mat og ikke bare som pynt😉

Denne suppen er barnas favorittsuppe, den går under navnet Halloweensuppe. Grunnen for det er fordi de 4 siste årene har laget denne på selveste Halloween. Først halloweensuppe, så knask eller knep. Da vet jeg i alle fall at de har fått i seg et godt grunnlag og mange gode næringsstoffer før de fyller på med godis!😉

  • 1 stk Hokkaido gresskar

    1 gul løk

    1 kinesisk hvitløk

    1/2 chili

    1/2 blomkålhode

    1 ts grønnsaksbuljong

    6 dl vann

    3 dl grønnsakskraft

    2 dl kokosmelk

    1/2 ts pepper

    1 ts salt

    1 dl røde linker (ferdig fra kartong) (valgfritt)

    1. Del gresskaret i to, skrap ut frøene og del i små terninger. Hakk løk og chili.

    2. Smelt smør og fres løk, hvitløk og chili i noen minutter.

    3. Tilsett gresskarbitene, blomkål og buljong. Ha så over kraft og vann. Tilsett mer vann og ikke alt er dekket av vann.

    4. Kok opp og la småkoke under lokk i ca 20 minutter. Er grønnsakene helt møre kjører du suppen med stavmikseren.

    5. Tilsett kokosmelken, og evt linser om du vil ha det i. Det gir påfyll av proteiner i suppen👌🏼 Kjør igjen til en fløyelsmyk suppe med stavmikseren og tilsett mer vann om du vil ha den mer flytende i konsistensen.

  • Topping-tips!

    Stekt brokkoli

    Stekte kikerter

    Sprøstekt spekeskinke

    Pølsebiter av god kvalitet

Psst! Liker du videoer som dette? Legg gjerne igjen en liten kommentar om du ønsker at jeg lager fler!☺️

Forrige
Forrige

ASIATISK RIBBEBOWL

Neste
Neste

MANDELSMØR MED EN HØSTVIBE