KIKERTPANNEKAKER

Altså, disse pannekakene har fulgt meg siden livets glade studiedager i København. Jeg spolet tilbake i min gamle blogg og fant et innlegg datert 18/11-2011. Da hadde min kjære venninne og medstudent akkurat introdusert meg for disse og jeg var over meg av begeistring!! På den tiden hadde jeg mye mageproblemer og mange intoleranser. Jeg kunne ikke spise gluten uten at magen slo seg vrang, og alt av glutenfri ferdigbakst/wraps var full av stivelse som var døden for tarmen min. I tillegg har mannen min cøliaki og diabetes 1, så disse var virkelig en gavepakke for han også.

Kikertpannekaker er som navnet sier, pannekaker laget av kikerter (eller lettere sagt kikertmel). Du trenger kun kikertmel, vann og en klype salt/evt krydder. Kikerter er en skatt for tarmen med mye fiber til tarmbakteriene, i tillegg til at de er rike på protein. Disse pannekakene fungerer som wraps til ALT. Jeg har fylt de med all slags fyll og spist de til både frokost, lunsj, middag og kveldsmat. De stekes som pannekaker, derav navnet, og er aller best ferske.

    • 3 dl kikertmel*

    • 3 - 3,5 dl vann

    • en klype salt

    *Kikertmel kjøpes for en rimelig penge på internasjonale butikker, eller på Meny.

    1. Rør sammen kikertmel og vann med en visp til den er helt klumpfri. La den gjerne stå ået par timer før du steker.

    2. Stek i en klatt smør og lag dem så tynne du klarer.
      Se steketips i videoen over.

    3. Topp de med ønsket fyll. De er nydelige med pesto, salatblader, spekeskinke og tomatskiver. Eller med kokt egg og pesto. Eller kremost, ruccola og røkt laks. Mulighetene er maaange!

  • Hjemme hos oss har vi alltid et desilitermål med kikertpannekakerøre stående i kjøleskapet. Da går det raskt å steke seg en pannekake før måltidet. Røren holder seg i én uke.

    Og du! Kikertpannekake er nydelig som pizzabunn! Stek først pannekaken, så topper du pannekaken med pizzasaus, ost og valgfri topping. 4-6 minutter i varm ovn og vipps - nydelig pizza🍕🍕🍕

Visste du at sammenlignet med hvetemel som inneholder 13 gram protein pr 100 gram, inneholder kikertmelet hele 23 gram protein. Disse pannekakene er altså en ypperlig proteinkilde og ganske så snille med blodsukkeret!

Psst! Liker du videoer som dette? Legg gjerne igjen en liten kommentar om du ønsker at jeg lager fler!☺️

Forrige
Forrige

HJEMMELAGET TACOKRYDDER

Neste
Neste

CHEVRESALAT