Hei i mandagen!
Tenker du over hvordan du starter dagen din?
Med årene har jeg blitt mer og mer bevisst på hvilke forutsetninger som skal til for at dagen og uken min skal bli bra. Jeg liker lage en god start på dagen og setter alltid av tid til planlegging. Altfor mange rusher igjennom livet uten å tenke spesielt over dette, men fakta er at med en god start legger du alt til rette for at både hode og kropp henger med på dagen din. Vi har vel alle kjent på hverdagsstresset og mangel på tilstedeværelse. Vi skulle helst vært tre steder samtidig og hatt et ekstra sett armer. Jeg pleier ikke lage nyttårsforsetter, men i år har jeg laget meg et ønske for året. Det er å være mer tilstede. Jeg pleier styre unna stress og har, spesielt etter jeg fikk barn vært opptatt av dette. Men etter livet ble litt mer hektisk da tobarnstilværelsen satte inn, fikk jeg kjenne på en følelse av at hodet ikke var helt med. Altså, hodet var et annet sted, selv i de situasjonene jeg aktivt gikk inn for å være tilstede. Fler som kjenner seg igjen? Jeg er alltid med i lek, liker ta barna med meg på hverdagsaktiviteter som baking, matlaging og trening hjemme i stuen. Jeg vil så gjerne være tilstede, og det er jeg også mange ganger. Likevel har jeg merket at hodet svirrer litt og tenker på alt annet enn det som skal være fokuset der og da. Med små justeringer, som mindre telefontitting, mer planlegging, orden og struktur har dagene blitt enda bedre!

For meg innebærer en god start lite stress, tid til å være sammen, og orden.
Hehe. Jeg kommer ikke foruten det siste punktet. Jeg er ordensmenneske til fingerspissene og kan ikke fordra rot! Altså rot i eget hjem. Rot i hjemmet skaper rot i hodet mitt. Min kjære har ofte dratt seg i håret av frustrasjon de gangene vi har liten tid og hvor jeg likevel bruker tid på rydding og å vaske kjøkkenbenken i stedet for å komme meg ut døren. Heldigvis har han etter hvert lært seg at for meg er dette en veldig viktig faktor for at dagen min skal bli bra. Vi har alle ulike faktorer som skaper ro i sjela og gjør at dagen blir bra. Har du tenkt over det? En annen faktor for en god start er tid. Jeg står heller opp en time før de andre og forbereder morningen for å unngå stress. Siden jeg er så heldig at jeg styrer mye av dagen selv, prioriterer jeg tid på morningen. Selv med to små a-mennesker i hus! Vi kan stå opp klokken 06 alle mann, men er ofte ikke ute av døren før klokken 09 likevel. Jeg og de får en dårlig start om morningen starter med stress. De soser rundt i pysj, leker litt og vi spiser frokost sammen. Ofte med tente lys på bordet og god stemning. De dagene vi må rushe avgårde nedprioriterer jeg min egne frokost. For “stressfrokost” er ikke bra for noen! Om jeg ikke har tid til å sette meg ned, nyte kaffekoppen og spise bra mat. Ja, da dropper jeg det heller. De dagene lager jeg ofte frokosten klar dagen før og spiser frokosten når roen har senket seg på jobb. Tid til måltidet og ro er en viktig faktor for en god start. 2011-03-02 14.02.02Hver mandag skriver jeg liste for den kommende uken. Hva jeg skal få gjort både på jobb og hjemme, samt handleliste og lager ukesmeny. Det er lurt å lage lister og planlegge. Da blir det mer struktur og orden i hodet! Jeg har en kalender med oversikt over hele månedens gjøremål på veggen, en ukesplan (fra Søstrene Grene) som skrives hver uke, og en bok hvor jeg noterer litt løst og fast som faller meg inn. Dette har gjort meg mer strukturert og gitt orden i topplokket slik at jeg får bedre dager og er tilstede der jeg skal!

I dag planlegges det kveldens Frementeringskurs, og på benken bobler det både surdeigsvaffelrøre, brøddeig og fermenterte grønnsaker. Gleeeder meg til å spre herlig lærdom i kveld!
2018-01-17 13.45.38Her kan du forresten lese hvorfor jeg digger fermentering!
Ha en fin dag og uke!