Hei hå!
I skrivende stund sitter jeg på fergen på vei til Ålborg. Mannen og jeg skal på enda en liten weekend-getaway sammen, bare oss. Vi er så heldige å få en sponset tur til fine Ålborg i regi av Visit Aalborg og Visit Denmark. Gjett om vi skal kose oss!

Siden det er fredag og straks helg tenker jeg det passer fint med en deilig muffinsoppskrift. Nå kommer høsten smygende med mer innetid og kos. Disse kan nytes like gjerne til formiddagskos som i en bursdagsfeiring. Mangoen i muffinsene gjør de ekstra saftige, noe som gjør seg ekstra godt i disse som er glutenfri. Kutter du søtningen blir de mer “matmuffins” og passer seg ypperlig i matpakka også 🙂
2.2Oppskriften skal ikke jeg skryte på meg. Den har flinke Randi tryllet frem og jeg er heldig å få smake og få dele oppskrift med dere.

Til 12 stk trenger du:

 • 1 liten spisemoden mango
 • 2 egg
 • 200 g kesam eller kokoskrem om du vil ha de melkefri
 • 1-2 ss kokossukker eller honning
 • 1 ts ceylon kanel
 • 1 ts vaniljepulver
 • 1 ts bakepulver
 • 2,5 dl glutenfrie havregryn
 • 2 dl glutenfritt mel (teff, bokhvetemel og/eller havremel)
  (eller 2 dl speltmel om du tåler gluten fint)

Topping: 

 • 1 eple 
 • en neve hasselnøtter
 • 1 ts kokossukker 
 • 1 ts ceylonkanel

Mos mangoen til puré og rør inn egg, kesam/kokoskrem, søtning, kanel, vaniljepulver og bakepulver. Så tilsetter du hele havregryn og valgfritt mel, og blander det til en fin røre. Fordel røren i smurte muffinsformer. Del opp eple i små biter og hakk opp hasselnøttene. Ha det over muffinsene og strø over litt kokosblomstsukker og kanel.

Stek de midt i ovnen på 180grader i ca 18-20 minutter.